AJANKOHTAISTA

 

Uutiskirje 23.3.2018

Eikö kirje näy oikein, katso selaimesta »

Paavo Arhinmäki hiillosti omistusohjauksesta vastaavaa ministeri Lintilää eduskunnan kyselytunnilla Fortumin verosuunnittelusta.

Valtionyhtiön Irlannin-seikkailut herättävät kysymyksiä

Iltalehti uutisoi, että valtio-omisteisen energiayhtiö Fortumin verotettava tulos on vuosien saatossa laskenut rajusti Suomessa, vaikka konsernin liikevaihto onkin samaan aikaan kasvanut. Syy tähän on, että Fortum on yritysjärjestelyin siirtänyt toimintaansa Irlantiin, vaikkei sillä ole siellä energialiiketoimintaa. Kansanedustajamme Paavo Arhinmäki kysyikin valtion omistusohjauksesta vastaavalta ministeri Lintilältä:

–  Onko oikein, että valtion enemmistöomisteinen yhtiö harjoittaa aggressiivista verosuunnittelua ja tässä kärsijöinä ovat Suomen valtio ja me Suomen kansalaiset?

Katso ministeri Lintilän vastaus yllä olevalta videolta!

Tutkimus turvapaikkamenettelystä kylmäävää luettavaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii hallitukselta välittömiä toimia turvapaikanhakijoiden oikeusturvan parantamiseksi.

Tutkimuksen mukaan kansainvälistä suojelua annettiin huomattavasti vähemmän vuonna 2017 kuin 2015. Muutosta eivät tutkimuksen mukaan selitä ulkomaalaislain muutokset, vaan maahanmuuttoviraston oma tiukentunut tulkintakäytäntö.

– Tutkimuksen tulokset ovat kylmäävää luettavaa, vaikka ne eivät valitettavasti yllätyksenä tulekaan, Andersson sanoo.

– Vaadimme hallitukselta välittömiä toimia ihmisten yhdenvertaisen oikeusturvan pelastamiseksi. Maahanmuuttoviraston toiminnasta on teetettävä riippumaton, ulkopuolinen selvitys. Myös oikeusministeriön lupailema selvitys turvapaikanhakijoiden oikeusapuun tehtyjen kiristysten seurauksista tarvitaan pian ja hallituksen on korjattava oikeusapuun tehdyt heikennykset.

Lue lisää

EU:lle sosiaalinen ulottuvuus ja veroparatiisit kuriin

Suomesta tulee EU:n puheenjohtajamaa ensi vuoden heinäkuussa. Kansanedustajamme ja EU-politiikkaa käsittelevän suuren valiokunnan jäsen Paavo Arhinmäki linjaa Kansan Uutisten haastattelussa vasemmiston EU-politiikan kärkitavoitteet.

– Me olemme esittäneet, että Suomi voisi nostaa esille veroparatiisien vastaisen toiminnan. Toinen olisi sosiaalinen ulottuvuus ja erityisesti työelämän murros ja muutos. Kolmantena arktiset alueet, ilmastonmuutos ja musta hiili. Arktisella alueella ilmastonmuutos on vielä kovempi aihe. Neljäs on kiertotalous.

Lue lisää Kansan Uutisista

Ajankohtaista

Allekirjoita avoin kirje paremman sote-ratkaisun puolesta

Lisää nimesi avoimeen kirjeeseen pääministeri Juha Sipilälle.

Hallitus on jättänyt esityksensä kaupallisesta sote-uudistuksesta ja uhkaa nyt ajaa sen väkisin maaliin.

On viimeiset hetket toimia: vaaditaan yhdessä pääministeri Juha Sipilältä selkärankaa luopua markkinat yksityisille terveyskonserneille avaavasta sote-uudistuksesta ja rakentaa tilalle toimiva, oikeudenmukainen sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä.

Haluamme sote-uudistuksen, joka helpottaa hoitoon pääsyä, vähentää hoidon eriarvoisuutta  ja parantaa hoitoketjujen toimivuutta. Haluamme oikeudenmukaisen soten – kaikille.  

Allekirjoita avoin kirje nyt!

Ryhdy ehdokkaaksi maakuntavaaleihin!

Nyt etsitään ehdokkaita ensi syksyn maakuntavaaleihin!
Liity joukkoon
Viikon twiitti

Demokratian kannalta on kestämätöntä, että maakuntavaalit olisivat tulossa 7 kk päästä, emmekä edelleenkään tiedä maakuntien keskeisistä tehtävistä eikä kaikkia lakikokonaisuuksia ole edes käsitelty eduskunnassa. Historian suurimpia hallinnollisia uudistuksia ei viedä läpi näin.

— Veronika Honkasalo (@veronikahonka) 21. maaliskuuta 2018

Tapahtumia

Vielä on paikkoja – varaa nopeasti!

Vasemmiston kauan kaivattu risteily elokuussa tarjoaa kulttuuria, viihdettä, lastenohjelmaa, ympäristöasiaa, politiikkaa ja kiinnostavia keskusteluja.

Ohjelma ja varaustiedot: vasemmisto.fi/vasemmistoristeily2018

Sisällissodasta 100 vuotta

Tie Tammisaareen – 100-vuotismuistotapahtuma

Tammisaaren punavankimuistomerkin Hoitoyhdistys yhteistyökumppaneineen järjestää tapahtuman lauantaina 9. kesäkuuta 2018 Tammisaaren Punavankimuistomerkillä

Muistoseminaarissa puhujina mm. kirjailija Sirpa Kähkönen, historioitsija & kirjailija Sture Lindholm, kapteeniluutnantti & kirjailija Timo Laurila ja oikeushammaslääkäri Helena Ranta.
Tapahtuma on avoin kaikille. Seminaariin mahtuu 500 osallistujaa.

Ilmoittautuminen seminaariin torstaihin 31. toukokuuta mennessä ilmoittautumissivulla

YHTEYSTIEDOT

Vasemmistoliiton puoluetoimisto
Lintulahdenkatu 10 3. krs, 00500 Helsinki
vas [at] vasemmistoliitto [dot] fi
Henkilöiden yhteystiedot ›

Parkanon kaupunginvaltuusto 11.02.2018 (Veijo Niemensivu). 

Pitkästä aikaa kaupunginvaltuuston kokous.  Asioita oli todella vähän.  Käsiteltävinä olivat yksi rantakaava,  Pohjois-Satakunta leander info ja valtuusto- ja kuntalaisaloitteet.  Parkanon Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti kokouksessa kaksi uutta valtuustoaloitetta jotka on luettavissa ”Aloitteet” sivulla.


Parkanon kaupunginvaltuusto 27.11.2017 (Veijo Niemensivu).                                                                                               
Hyväksyttiin lainat kaupungin omille konserniyhtiöille Lubinetille ja Jäähalli Oy:lle.  Allekirjoittanut hieman ihmetteli miksei lainoitusta haettu normaalilla tavalla pankeilta, koska lainarahan hinta on alhainen.   Historian ensimmäisen kerran valtuustosto pääsi äänestämään Suomen kuntaliiton valtuuskunnan vaaleissa.  Vaalin tuloksen selvittyä, huomattiin että persut ja siniset ovat samaa ryhmittymää hajaannuksesta huolimatta, ainakin parkanossa.


Parkanon kaupunginvaltuusto 11.12.2017 (Veijo Niemensivu). 

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa hyväksyttiin talousarvio vuodelle 2018  Kaikki muut valtuustoryhmät kiittelivät kilvan viranhaltijoita ja hallituksen puheenjohtajaa vaikka verot ja taksat nousevat, velkamäärä kasvaa ja kunnan asukasmäärä pienenee  sekä vanhenee kaikkia ennusteita nopeammin.  Allekirjoittanut ryhmäpuheenvuorossaan toi esiin tyytyväisyyden siitä, että kunnan tarjoamat palvelut säilyvät tyydyttävällä tasolla, mutta se hinta mitä niistä maksetaan, on Suomen korkeimpia.  ”Parkanossa on hemmetin kallista elää ja asua.”

Parkanon kaupunginvaltuusto 30.10.2017 (Veijo Niemensivu).                                                                             Valtuuston käsittelyssä oli määrärahan muutos investoinneissa ja perusturvan käyttötaloudessa.  Myytiin pieni teollisuustontti ja päätettiin lainasrategiasta sekä jätehuollon tehtävien hoitamisesta.  Kiinteistövero jätettiin ennalleen, mutta tuloveroprosentista äänestettiin allekirjoittaneen esityksestä Pihlajamäen Anteron kannattamana.  Hävisimme esityksen kunnalliveron pitämisestä ennallaan 21 prosentissa.  Äänestystulos oli 22/8   Valtuuston puheenjohtajan toiminta herätti ihmetystä asian käsittelyn yhteydessä, kun hän määräsi ryhmäpuheenvuodot ennen  käsittelyä.

Parkanon kaupunginvaltuusto 25.9.2017 (Veijo Niemensivu).
Valtuuston kokouksessa hyväksyttiin sos. ja terveydenhuollon yhteistyösopimuksen päivitys Sastamalan seutukunnan kanssa.  Parkanon kaupungin hallitosääntöä muutettiin jälleen kerran.  Uudessa sopimuksessa päätösvaltaa siirrettiin taas kerran kaupunginhallitukselle mm. lainojen korkojohdannaisten osalta.  Valtuutettu Uotila esitti, ettei tältä osalta hallintosääntöä ei muutettaisi.  Allekirjoittaja kannatti esitystä.  Äänetyksessä hävisimme luvuin 23/7

Parkanon kaupunginvaltuusto 12.6.2017 (Veijo Niemensivu).

Hyväksyttiin yksimielisesti ryhmien esittämät henkilövalinnat valtuustokaudelle 2017-2021

Parkanon kaupunginvaltuusto 29.5.2017 (Veijo Niemensivu).

Valtuuston keskeisin aihe oli vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen.  Tilinpäätös hyväksyttiin lähes puheitta, koska valtuuston puheenjohtaja  ei antanut edes mahdollisuutta käyttää mm. ryhmäpuheenvuoroja.  Kokouksessa hyväksyttiin mm. sivistystoimen uudet virkajärjestelyt sisäisin siirroin.   Valtuuston kokous päättyi puheenjohtajan itsekehuihin ja suvivirteen.

Parkanon kaupunginvaltuusto 8.05.2017 (Veijo Niemensivu).

Hyväksyttiin Sastamalan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen muutos,  vahvistettiin tonttihinnoittelu ja palautettiin uudelleen valmisteluun hallintosääntöuudistus.   Vasemistoliitto jätti valtuustoaloitteen, joka koski erilääkäripalveluiden lisäämistä terveyskeskuksessa esim. reumasairauksien hoidossa.

Parkanon kaupunginvaltuusto 10.4.2017 (Veijo Niemensivu).

Parkanon kaupunki osti raakamaata kolmostien varresta Puupisteen hallista pohjoiseen päin.  Allekirjoitant arvosteli kauppaa kalliiksi- ja osittain tarpeettomaksi, koska suurin osaa ostettavaa aluetta ei todennäköisesti voida hyödyntää.  Jätin päätökseen toivomusponnen, missä edellytetään, että tontteja myytäessä on niistä saatavan hinnan  vastattava osto- ja myytikulut.

Valtuustossa hyväksyttiin myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin muutosesitykset ja ammattikoulun korjausrahoitus.

Parkanon Vasemmistoliitto jätti aloitteen terveyskeskuksen liikennejärjestelyistä.

Parkanon kaupunginvaltuusto 20.3.2017 (Veijo Niemensivu).

 Tulevasta kaupungin srategiasta tehtiin päätöksiä.  Pohjoisparkanon koulun lakkauttamiskiirettä ihmettelin valtuustossa.  Pariksi- kolmeksi vuodeksi tuodaan lapset keskustan kolulun ahtauteen ja homealtistuksiin.  Ei mitään järkeä, vaikka muutama kymppitonni saataisiin säästöä.   Tämä on sitä kepulaista politiikkaa, jolla syrjäkylät autioitetaan perusuomalaisten tuella.

Parkanon kaupunginvaltuusto 20.2.2017 (Veijo Niemensivu).

Valtuustossa päätettiin koulukampuslainan uudelleenjärjestelystä jossa koko laina otetaan leasing- lainana, koska oletetettua valtioapua ei saatu liikuntatilan rakentamiseen. Allekirjoittanut olisi poistanut koulukampushankkeesta koko liikuntahallin, mutta kaupunginjohtajan mukaan se ei ole tässä vaiheessa mahdollista.  Päätettiin srategiaesityksen mukaisista lautakunta- ym. luottamuspaikoista.  Allekirjoittanut ihmetteli, miksi tarvitaan kolmea puheenjohtajaa valtuustoon ja kaupunginhallitukseen.  Demareille asia tuntui olevan hyvin tärkeä, koska he sitä olivat esittäneet kaupunginhallituksessa.


Parkanon kaupunginvaltuusto 23.01.2017 (Veijo Niemensivu).

Esillä päätettävänä:

– Soimajärven kiinteistön ostaminen osaksi uuden koulukampuksen tonttia.

– Koulukampuksen rakentamisesta tehtyyn valitukseen vastaaminen.  Allekirjoittanut kysyi mahdollisista rakentamisen viivästymisestä johtuvien kustannusten maksamisesta ja johtavien virkamiehien vastuuvakuutuksista, mikäli kustannuksia syntyy.  Kaupunginjohtajan vastaus ei tuonut esittämiini kysymyksiin vastausta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Haku

Vasemmistoliitto