AJANKOHTAISTA

Uutiskirje 15.6.2018

Eikö kirje näy oikein, katso selaimesta »

Lääkäriin viikon sisällä ja ilman asiakasmaksuja

Vasemmistoliiton hoitotakuumalli poistaisi hoitoonpääsyjonot ja madaltaisi hoitoon hakeutumisen kynnystä asiakasmaksut poistamalla. Vasemmistoliitto esittelee vaihtoehdon hallituksen kaupalliselle sote-mallilleuudessa avauksessaan .

Puolueen mukaan hoitotakuun tiukentaminen ja sen tarvitsemat resurssit tulisivat Suomelle halvemmaksi kuin hallituksen sote-malli, joka kaataa veronmaksajien rahaa ylikansallisille terveyskonserneille.
Tällä hetkellä vain noin 40 prosenttia kiireettömistä lääkärin vastaanottokäynneistä toteutuu viikon kuluessa yhteydenotosta. Viikon hoitotakuun avulla tehokas ja nopea hoito voidaan turvata kaikille suomalaisille, kunhan sille turvataan riittävät resurssit.

Lue Vasemmistoliiton hoitotakuumallista lisää

Täällä voit allekirjoittaa myös vetoomuksen oikeudenmukaisen soten puolesta:

Allekirjoita vetoomus oikeudenmukaisen sosiaali- ja terveydenhuollon puolesta

Ajankohtaista

Johtiko pääministeri harhaan?

Pääministeri Juha Sipilän  mukaan Suomen ei tarvitse tarkastaa, onko kaavailtu valinnanvapausmalli ristiriidassa EU-säännösten kanssa, vaikka perustuslakivaliokunta niin lausunnossaan edellytti.
Helsingin Sanomien tietojen mukaan komissio ei kuitenkaan ole kieltäytynyt notifikaatiota ottamasta vastaan. Puheenjohtaja Li Andersson kysyikin pääministeriltä, eikö todellinen syy notifikaation sivuttamiselle ole sote-uudistuksen mahdoton aikataulu, hallituksen markkinamalli ja luokaton lainvalmistelu?

Mikä on todellinen syy notifikaation sivuuttamiselle?

Afganistanin kehityksen lähdettävä sisältäpäin


Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärven mielestä sotilasoperaatio Afganistanissa on epäonnistunut rauhan tuomisessa.
– Afganistanin tie rauhaan on pitkä ja kivinen eikä rauhaa voi jalkauttaa maahan ulkomaisena vientituotteena. Kehityksen pitää lähteä yhteiskunnan sisältä, Mustajärvi sanoi.
Mustajärven mielestä Suomen tulee hallitusti irtaantua Nato-johtoisesta sotilaallisesta operaatiosta Afganistanissa. Suomella olisi hänen mielestään enemmän annettavaa kehitysyhteistyössä ja siviilikriisinhallinnassa.
Lue Markus Mustajärven tiedote

Paperittomien terveydenhoito turvattava


Eduskunnan jättävä SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen on tehnyt lakialoitteen paperittomien henkilöiden välttämättömien terveyspalveluiden turvaamisesta. Lähetekeskustelussa käsitellyn aloitteen on allekirjoittanut edustaja kaikista eduskuntapuolueista perussuomalaisia lukuun ottamatta. Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig on ylpeä saadessaan olla mukana tukemassa edustaja Huovisen viimeistä valtiopäivätoimea kansanedustajana.
Lue Silvia Modigin tiedote

Hanna Sarkkinen: Migrin selvitys hyvä alku


Maahanmuuttoviraston sisäinen selvitys vahvistaa osin huolenaiheita, joita turvapaikkamenettelyä läheltä seuranneet ovat viimeisten vuosien aikana nostaneet esiin. Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen näkee selvityksessä hyvää, vaikka se ei puutukaan kaikkiin turvapaikkamenettelyn ongelmiin. Sarkkinen pitää tärkeänä, että Maahanmuuttoviraston selvityksessä listattuja kehittämisehdotuksia toteutetaan ripeällä tahdilla. Merkittävämpien parannusten osalta hän kuitenkin suuntaa katseensa jo ensi vuoteen:
– Suomen maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan korjausliike. Ensi vaalikaudella ihmisoikeusperustaisuus on saatettava takaisin turvapaikkapolitiikan keskiöön.
Lue Hanna Sarkkisen tiedote

Kumotaan aktiivimalli 2 – allekirjoita vetoomus

Kaikesta kritiikistä huolimatta kyykytys jatkuu. Nyt ollaan luomassa turhien työhakemusten jättisulkeisia:
Hallitus suunnittelee ns. Aktiivimalli kakkosta, jolla aiotaan velvoittaa työttömät hakemaan rangaistuksen uhalla vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa.

Jo yli 17 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksemme aktiivimalli kakkosen pysäyttämiseksi, allekirjoita sinäkin

Tapahtumia
            

Tule tekemään Vasemmiston vaalivoittoa vasemmistoristeilylle!

Vielä ehtii varata. Kauan kaivattu risteily elokuussa tarjoaa kulttuuria, viihdettä, lastenohjelmaa, ympäristöasiaa, politiikkaa ja kiinnostavia keskusteluja.

Ohjelma ja varaustiedot: vasemmisto.fi/vasemmistoristeily2018

Sisällissodasta 100 vuotta

Sisällissota ansaitsee muistomerkkinsä

Tie Tammisaareen -muistotilaisuus, jonka järjesti Tammisaaren punavankimuistomerkin hoitoyhdistys, kokosi lauantaina 9.6. yhteen noin 3500 ihmistä.
Lue Kansan Uutisten Anna Pajun artikkeli tapahtumasta

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen ja SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ovat yhdessä 12 muun kansanedustajan kanssa jättäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen sisällissodan muistamisen rahoituksesta.
– Sisällissodan muistovuotta on vietetty rakentavassa hengessä, ja myös valtion ylin johto on osallistunut muistotapahtumiin. Sadan vuoden takaisia traagisia tapahtumia on muisteltu hienolla ja arvokkaalla tavalla kulttuurin, tapahtumien ja tutkimuksen avulla. On tärkeää, että nyt sata vuotta myöhemmin kykenemme käsittelemään kiihkottomasti sisällissodan syitä ja seurauksia, Aino-Kaisa Pekonen sanoo.

Lue kirjallisesta kysymyksestä Vasemmistoliiton sivuilta

YHTEYSTIEDOT

Vasemmistoliiton puoluetoimisto 
Lintulahdenkatu 10 3. krs, 00500 Helsinki
vas [at] vasemmistoliitto [dot] fi
Henkilöiden yhteystiedot ›

Parkanonkaupunginvaltuusto 28.05.2018 (Veijo Niemensivu).

Esillä alkuvuoden talouskatsaus, omakotitalon osto, valtuustoaloitteita(Vasemmistoliitolta 2).  Allekirjoittanut otti esiin kaupunginhallituksen salaisen päätöksen, jossa vuokrataloyhtiön hallituksen 5 jäsenestä 4 vaihdettiin toisiksi ilman minkäälaista ennakkokuulemista tai ilmoitusta.  Nimet vaihdettiin ilman ryhmien lupaa kesken valtuustokauden.  Perusteluina oli yhtiön taloudellinen tila(valeuutinen), allekirjoittaneen yhteistyökyvyn puute hallituksen puheenjohtajana(kehitysjohtaja Hirsimäki) j.n.e  Kaikenkaikkiaan uskomattomia huhuja joiden perusteella hallituksen jäsenet vaihdettiin.  Todellinen syy oli se,  että allekirjoittanut, joka esitteli lehdistölle vuokrataloyhtiön puheenjohtajana kerrostalohankkeen, olisi saanut ehkä liikaa julkisuutta talon rakennuttamisesta.  Uuteen vuokrataloyhtiön hallitukseen valittiin kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä todellinen eliittijoukko.  Puheenjohtajaksi  Juha Tuominen joka on kunnostautunut epäonnistumalla mm. Lubinet- hankkeessa ja Kehitys Parkin toimitusjohtajana.  Jäseninä mm. rouva valtuuston puheenjohtaja.  Hallitusta kasvatettiin lisäksi asiantuntijajäsenillä  sekä nostettiin kokouspalkkiot kolminkertaisiksi.  Lisäbonuksena puheenjohtajan 350 euron kuukausipalkkio ja kehitysjohtajan palkkiot.   Vuokrataloyhtiön asukkaille tämä merkitsee kohonneina kokouspalkkioina ainakin 120- 150 euron lisämaksua tämän eliittihallituksen kokouksista.  Kun siihen lisätään uuden hallituksen tekemät vuokrankorotukset, on siinä asukkailla melkoinen vyönkiristys tulossa.

Parkanonkaupunginvaltuusto 23.04.2018 (Veijo Niemensivu).

Viime kerralla valtuustosta palautettu hallintosäännön muutos runnattiin oikeiston voimin läpi äänestyksen jälkeen. Ristamäki teki esityksen, ettei johtajat saa tehdä vuoden määräaikaisia  työsopimuksia.  Allekirjoittanut kannatti esitystä mutta hävisimme luvuin 28/7 joten johtajat saavat edelleen ottaa sukulaisiaan/tuttaviaan vuodeksi töihin kaupungille.  Vasemmistoliitto jätti valtuustoaloitteen ns. lapsibonuksen maksamisesta(kts. aloitteet sivu).

Parkanonkaupunginvaltuusto 26.03.2018 (Veijo Niemensivu). 

Valtuusto hyväksyi Pentin alueen kaavamuutoksen, hyvinvointisuunnitelman päivityksen ja äänestyksen jälkeen Parkanon savuttomaksi kunnaksi.  Listalla oli myös taas kerran hallintosäännön muutosesitys.  Esitys oli tuotu valtuuston käsittelyyn peri kepulaiseen tapaan eli ilman ennakkokäsittelyä henkilöstöjaoksessa.  Uotilan esityksestä ja allekirjoittaneen kannattamana esitimme hallintosäännön palautusta uudelleenkäsittelyyn.  Kaupunginhallituksen puheenjohtajan kiukuttelun jälkeen esitys palautettiin uudelleenkäsittelyyn.

Parkanonkaupunginvaltuusto 11.02.2018 (Veijo Niemensivu). 

Pitkästä aikaa kaupunginvaltuuston kokous.  Asioita oli todella vähän.  Käsiteltävinä olivat yksi rantakaava,  Pohjois-Satakunta leander info ja valtuusto- ja kuntalaisaloitteet.  Parkanon Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti kokouksessa kaksi uutta valtuustoaloitetta jotka on luettavissa ”Aloitteet” sivulla. 

Parkanon kaupunginvaltuusto 27.11.2017 (Veijo Niemensivu).                                                                              Hyväksyttiin lainat kaupungin omille konserniyhtiöille Lubinetille ja Jäähalli Oy:lle.  Allekirjoittanut hieman ihmetteli miksei lainoitusta haettu normaalilla tavalla pankeilta, koska lainarahan hinta on alhainen.   Historian ensimmäisen kerran valtuustosto pääsi äänestämään Suomen kuntaliiton valtuuskunnan vaaleissa.  Vaalin tuloksen selvittyä, huomattiin että persut ja siniset ovat samaa ryhmittymää hajaannuksesta huolimatta, ainakin parkanossa.


Parkanon kaupunginvaltuusto 11.12.2017 (Veijo Niemensivu). 

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa hyväksyttiin talousarvio vuodelle 2018  Kaikki muut valtuustoryhmät kiittelivät kilvan viranhaltijoita ja hallituksen puheenjohtajaa vaikka verot ja taksat nousevat, velkamäärä kasvaa ja kunnan asukasmäärä pienenee  sekä vanhenee kaikkia ennusteita nopeammin.  Allekirjoittanut ryhmäpuheenvuorossaan toi esiin tyytyväisyyden siitä, että kunnan tarjoamat palvelut säilyvät tyydyttävällä tasolla, mutta se hinta mitä niistä maksetaan, on Suomen korkeimpia.  ”Parkanossa on hemmetin kallista elää ja asua.”

Parkanon kaupunginvaltuusto 30.10.2017 (Veijo Niemensivu).                                                                             Valtuuston käsittelyssä oli määrärahan muutos investoinneissa ja perusturvan käyttötaloudessa.  Myytiin pieni teollisuustontti ja päätettiin lainasrategiasta sekä jätehuollon tehtävien hoitamisesta.  Kiinteistövero jätettiin ennalleen, mutta tuloveroprosentista äänestettiin allekirjoittaneen esityksestä Pihlajamäen Anteron kannattamana.  Hävisimme esityksen kunnalliveron pitämisestä ennallaan 21 prosentissa.  Äänestystulos oli 22/8   Valtuuston puheenjohtajan toiminta herätti ihmetystä asian käsittelyn yhteydessä, kun hän määräsi ryhmäpuheenvuodot ennen  käsittelyä.

Parkanon kaupunginvaltuusto 25.9.2017 (Veijo Niemensivu).
Valtuuston kokouksessa hyväksyttiin sos. ja terveydenhuollon yhteistyösopimuksen päivitys Sastamalan seutukunnan kanssa.  Parkanon kaupungin hallitosääntöä muutettiin jälleen kerran.  Uudessa sopimuksessa päätösvaltaa siirrettiin taas kerran kaupunginhallitukselle mm. lainojen korkojohdannaisten osalta.  Valtuutettu Uotila esitti, ettei tältä osalta hallintosääntöä ei muutettaisi.  Allekirjoittaja kannatti esitystä.  Äänetyksessä hävisimme luvuin 23/7

Parkanon kaupunginvaltuusto 12.6.2017 (Veijo Niemensivu).

Hyväksyttiin yksimielisesti ryhmien esittämät henkilövalinnat valtuustokaudelle 2017-2021

Parkanon kaupunginvaltuusto 29.5.2017 (Veijo Niemensivu).

Valtuuston keskeisin aihe oli vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen.  Tilinpäätös hyväksyttiin lähes puheitta, koska valtuuston puheenjohtaja  ei antanut edes mahdollisuutta käyttää mm. ryhmäpuheenvuoroja.  Kokouksessa hyväksyttiin mm. sivistystoimen uudet virkajärjestelyt sisäisin siirroin.   Valtuuston kokous päättyi puheenjohtajan itsekehuihin ja suvivirteen.

Parkanon kaupunginvaltuusto 8.05.2017 (Veijo Niemensivu).

Hyväksyttiin Sastamalan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen muutos,  vahvistettiin tonttihinnoittelu ja palautettiin uudelleen valmisteluun hallintosääntöuudistus.   Vasemistoliitto jätti valtuustoaloitteen, joka koski erilääkäripalveluiden lisäämistä terveyskeskuksessa esim. reumasairauksien hoidossa.

Parkanon kaupunginvaltuusto 10.4.2017 (Veijo Niemensivu).

Parkanon kaupunki osti raakamaata kolmostien varresta Puupisteen hallista pohjoiseen päin.  Allekirjoitant arvosteli kauppaa kalliiksi- ja osittain tarpeettomaksi, koska suurin osaa ostettavaa aluetta ei todennäköisesti voida hyödyntää.  Jätin päätökseen toivomusponnen, missä edellytetään, että tontteja myytäessä on niistä saatavan hinnan  vastattava osto- ja myytikulut.

Valtuustossa hyväksyttiin myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin muutosesitykset ja ammattikoulun korjausrahoitus.

Parkanon Vasemmistoliitto jätti aloitteen terveyskeskuksen liikennejärjestelyistä.

Parkanon kaupunginvaltuusto 20.3.2017 (Veijo Niemensivu).

 Tulevasta kaupungin srategiasta tehtiin päätöksiä.  Pohjoisparkanon koulun lakkauttamiskiirettä ihmettelin valtuustossa.  Pariksi- kolmeksi vuodeksi tuodaan lapset keskustan kolulun ahtauteen ja homealtistuksiin.  Ei mitään järkeä, vaikka muutama kymppitonni saataisiin säästöä.   Tämä on sitä kepulaista politiikkaa, jolla syrjäkylät autioitetaan perusuomalaisten tuella.

Parkanon kaupunginvaltuusto 20.2.2017 (Veijo Niemensivu).

Valtuustossa päätettiin koulukampuslainan uudelleenjärjestelystä jossa koko laina otetaan leasing- lainana, koska oletetettua valtioapua ei saatu liikuntatilan rakentamiseen. Allekirjoittanut olisi poistanut koulukampushankkeesta koko liikuntahallin, mutta kaupunginjohtajan mukaan se ei ole tässä vaiheessa mahdollista.  Päätettiin srategiaesityksen mukaisista lautakunta- ym. luottamuspaikoista.  Allekirjoittanut ihmetteli, miksi tarvitaan kolmea puheenjohtajaa valtuustoon ja kaupunginhallitukseen.  Demareille asia tuntui olevan hyvin tärkeä, koska he sitä olivat esittäneet kaupunginhallituksessa.


Parkanon kaupunginvaltuusto 23.01.2017 (Veijo Niemensivu).

Esillä päätettävänä:

– Soimajärven kiinteistön ostaminen osaksi uuden koulukampuksen tonttia.

– Koulukampuksen rakentamisesta tehtyyn valitukseen vastaaminen.  Allekirjoittanut kysyi mahdollisista rakentamisen viivästymisestä johtuvien kustannusten maksamisesta ja johtavien virkamiehien vastuuvakuutuksista, mikäli kustannuksia syntyy.  Kaupunginjohtajan vastaus ei tuonut esittämiini kysymyksiin vastausta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Haku

Vasemmistoliitto